:: Szappanvágó, szappanszeletelő 2014

A technológia kialakult, több megrendelést is letudtunk az előző hetekben. A szappanszeletelő 132e ft-ért megrendelhető igényektől függően, ez alatt azt értem, hogy különböző távolságú húrozással, pl 15mm-től akár 35mm-ig levő vágástartományban.
 Az is megoldható, hogy egy szeletelőn belül 2 vagy 3 féle vastagságot vágjon, ezáltal nem kell több típusú szappanvágót megvenni, így nagyobb palettát lehet biztosítani a szappant felhasználó vevő számára. Ezt a megoldást mi hoztuk létre, és csak mi alkalmazzuk.
 Nagyon jól tudom, hogy ez az ár még mindég nem a legolcsóbb, de sikertelen volt egy pénztárcakímélőbb megoldást kitalálni-kialakítani. A húrokon kívül örök garanciát tudunk vállalni, az elszakadt húrt pedig pár perc alatt ki lehet cserélni, értéke kb 130 ft. A szappanvágó mellé 4 csere húrt adunk, beszerzésük egyszerű, bármelyik hangszerboltban kapható. Továbbá mellékelünk még 2 átalakított villáskulcsot a húrok feszítéséhez.
 Pár képet is mellékeltem ízelítőnek, így néznek ki a jövőben legyártott darabok. Maga a szerszám 10mm vastag lézervágott acél, szinterezett, a keret U alakú kialakítása miatt a hosszabb tömbök vágásánál sem marad selejt.
 Ha bármilyen infóban tudok még segíteni,nagyon szívesen állok rendelkezésre. Tel: 06-20-2164734.


1 2 3 ...

:: Kiállító Panel 2.

Különbözõ hajlítások köracélból, és négyzetacélból. Átmérõk: 4,6,8,10,12 mm.


1 2 3 ...

:: Gesztenyesütő 200 l-es hordóból 2. galéria

A feladat adva volt, 2 db gesztenyesütőt készíteni 200 l-es olajoshordókból egy belvárosi étterem számára, emiatt eleve nemcsak működőképesnek, de egy minőségi külalakkal is rendelkeznie kellett. A hordók három emeletre lettek osztva, alulról felfelé: hamutér, tűztér, gesztenyerész. 15x15 mm-es zártszelvényből karikákat készítettem, ezekre lett ráhegesztve a 2 mm-es lemezből kivágott körök, melyek előzőleg különböző feladatot ellátó formát kaptak. Ezek a zártszelvénykarikák lettek rögzítve a hordó oldalához M6-os csavarokkal. A legalsó részen 40 mm átmérőjű furatok könnyítik a levegő áramlását, kicsit emelve az össz-designt. A gesztenyesütő tál pereme 10mm-es köracélból hengerelve, oldala 2mm-es lemez, rácsozat 2mm-es perforált lemez. Fedő: 6mm-es köracél perem, melyre 1mm-es lemezből egy domború kupolát görgettem angolkerék segítségével. A hordó felső részére kémény és kéménytartó, míg az alsó részre két kerék került, a könnyű mozgatás érdekében. A matt fekete és az ezüst kombinációja dominál a létrehozott sütőberendezésen. Két képsort is feltöltöttem, mert úgy érzem érdemes megnézni a munkafázisok minden részletét. Remélem elnyerte tetszéseteket, hívjatok...


1 2 3 ...

:: Gesztenyesütő 200 l-es hordóból 1. galéria

A feladat adva volt, 2 db gesztenyesütõt készíteni 200 l-es olajoshordókból egy belvárosi étterem számára, emiatt eleve nemcsak mûködõképesnek, de egy minõségi külalakkal is rendelkeznie kellett. A hordók három emeletre lettek osztva, alulról felfelé: hamutér, tûztér, gesztenyerész. 15x15 mm-es zártszelvénybõl karikákat készítettem, ezekre lett ráhegesztve a 2 mm-es lemezbõl kivágott körök, melyek elõzõleg különbözõ feladatot ellátó formát kaptak. Ezek a zártszelvénykarikák lettek rögzítve a hordó oldalához M6-os csavarokkal. A legalsó részen 40 mm átmérõjû furatok könnyítik a levegõ áramlását, kicsit emelve az össz-designt. A gesztenyesütõ tál pereme 10mm-es köracélból hengerelve, oldala 2mm-es lemez, rácsozat 2mm-es perforált lemez. Fedõ: 6mm-es köracél perem, melyre 1mm-es lemezbõl egy domború kupolát görgettem angolkerék segítségével. A hordó felsõ részére kémény és kéménytartó, míg az alsó részre két kerék került, a könnyû mozgatás érdekében. A matt fekete és az ezüst kombinációja dominál a létrehozott sütõberendezésen. Két képsort is feltöltöttem, mert úgy érzem érdemes megnézni a munkafázisok minden részletét. Remélem elnyerte tetszéseteket, hívjatok...


1 2 3 ...

:: Motor kerékagy hézagoló

A féktárcsa pontos beállítását teszi lehetõvé a kerékagyhoz képest. Anyaga alumínium, 5-5 lépcsős furattal. Elkészíthetünk egy teljesen új darabot, vagy ha a méretek kiadják egy régiből esztergálunk le megfelelő mennyiséget.


1 2 3 ...

:: Szappanvágó prés

A rúdba öntött szappant ezzel az eszközzel lehet tökéletesen egyforma darabokra szelni. Szögvasból és zártszelvényből készült kerete van, melyre kétoldalon középen egy-egy longitudinális csapágyrész van hegesztve.Két kézi markolat segíti az emberi erővel történő préseléses vágást. A húrok 0,8mm átmérőjű, nagy szakítószilárdságú rozsdamentes huzalok, melyeket finom menetű csavarokkal húzhatunk a megfelelő feszességre.

Ár: 135000 Ft


1 2 3 ...

:: Kiállító Panel 1.

Vállalom kisebb, esetleg nagyobb dekorációs panelek gyártását is, egyedi elképzelés szerint. Felhasználhatunk különbözõ perforált lemezeket, különbözõ vastagságban, majd a kívánt színre porfestetjük (szintereztetjük). A képeken egy saját célú reklámpanel látható. A keret és a perforált lemez feketére, míg az alátétek pirosra lett szinterezve (porfestve), természetesen a kívánt színt ti döntitek el.


1 2 3 ...

:: Szerszámtartó falak

20x20 mm zártszelvényekre hegesztett 10x10 perforált lemez. A perforált lemezek nagysága általában 1000x2000 mm, vagy 1250x2500 mm. Ezt azért írom le, ha valami ilyesmit szeretnétek, tudjatok kalkulálni. És még valami ami nagyon fontos: egyedi méretet készítünk, és mégis fele annyiba kerül mint az előre gyártott ún. europanelek.


1 2 3 ...

:: Vitorláshoz: rozsdam.lefolyó, bakok, kilépő
Egy idősebb vitorláshoz készítettem rozsdamentes lefolyórácsokat a régi szétrozsdásodott réz helyett. A négykeréken guruló bakhoz ugyancsak négy darab emelő szerkezet lett hegesztve, így defekt esetén az egész vitorlással a hátán is lehet kereket cserélni. Egy hátsó kilépő is készült, melyről szélcsend esetén jókat lehet ugrálni a hűsítő Balcsiba. Vállalom rozsdamentes korlátok készítését is vitorlásokhoz, ízelítőnek pár képet is csatoltam.
1 2 3 ...

:: Egyedi háromkerekű fekvőbringa

Elkelt !


1 2 3 ...

:: Csőhajlító görgőpár

A forgalomban kapható csõhajlító préshez kapunk általában egy széles bemetszésû görgõpárt, amivel mindent csak nem szép ívû görbületet adhatunk a kiszemelt csõdarabnak. Legyártjuk nektek becsapágyazva a megfelelõ csõátmérõhöz a tuti görgõpárost amivel nem lehet bakot lõni. A görgõpár 80mm átmérõ, 80mm széles, 20mm átmérõjû tengelyhez készült csapágyakkal.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

Lakatos-esztergályos munkák, Vegyes apróságok