:: Ruhatartó fogas

Saját felhasználásra készítettem maradék anyagokból. A háromszögek 20-as zártszelvényből, 3 db régi fogaskerék, és egy 10-es átmérőjű köracél ívhajlításával.


1 2 3 ...

:: Szárnyas sárkány

Nem, nem egy feleségnek készült, hanem egy cég fennállásának 30 éves jubileumára. A szobor 26 cm magas,meglelhetõk benne régi autóalkatrészek, csavarok, rugók, fogaskerekek, csapágygolyók, stb. Jobb mellsõ lábával egy repülõgépet ereget, célozva ezzel arra, hogy a cég repülõgépalkatrészeket is gyárt, maga a sárkány pedig a múltat idézi, amikor a vállalat elindult. Végleges színét egy hõkezeléses patinával nyerte el, ez egy megszokott folyamat, mellyel nemcsak a sötét tónust kapjuk, de védelmet is a rozsda ellen. Egy ilyen kis "térplasztika" kb. 3-4 napot vesz igénybe, és durván 35e. Ft-ba kerül. Rajtatok a sor, ha szeretnétek valakit megajándékozni.


1 2 3 ...

:: Benzintank chopperhez

1mm vaslemezbõl készítettem, méretezés és vágás után jöhetett a kalapálógép, angolkerék, a széleken egy kis zömítés, majd AWI-val hegesztettem véglegesre. Készen kb 60 e Ft. Vállalom bármilyen tank létrehozását, esetleg egy kész tank átszabását.


1 2 3 ...

:: Lábtartók chopperhez

Egyedi lábtartókat esztergáltam az El-Camino nevezetű chopperhez. A lábtartó fő elemét 4-es és 6-os furatok díszítik, polírozott alumínium gyűrűk választják el egymástól a forgó alkatrészeket. Az acél részek szinterezve lettek.Egy ehhez hasonló lábtartó-párt kb 40-60e Ft-ból lehet kihozni.


1 2 3 ...

:: Sexehex puzzle fából

Nos ez a puzzle azért nagyon jó, mert sokáig tart a kirakása, legalábbis az olasz matematikus kitalálója szerint. Elvileg egy megoldás létezik, de kell hozzá 3 emberöltõ, vagy egy bázi nagy szerencse. A keret, és maga a doboz rétegelt nyírből készült, a puzzle darabkák háromrétegű bükkből, majd kapott egy-két lakkréteget. Ezt a művet ajándéknak szántam egy kedves külföldinek, aki közell állt hozzánk.


1 2 3 ...

:: Fémlogo kicsit műhelyes behatással

A betûket bármekkorára készítem, akár 4 dimenzióban is (nálam a negyedik az idő), tudjátok: a jó munkához idõ kell, a rosszhoz..... A betűk körvonalát egy angolkerékbe fogott görgőpár hozza létre, mely egy egyszerű lépcsőzetességet hoz létre a lemez felületén.


1 2 3 ...

:: Rozsdamentes egyedi szökőkút

Apró rozsdamentes csövek, óvatos hegesztések, menetvágás, 0,5-0,8mm átmérőjű fúratok képezik ennek a kis kerti szökőkútnak a részeit. Kitalálhattok érdekesebb formákat és szívesen fogadom ha megosztjátok velem elképzeléseiteket.


1 2 3 ...

:: Óramű fából

Elnézést de ez még nincs teljesen készen...Remélem egyszer elkészül és működni is fog, megérzésem szerint egy szép dísztárgya lehet egy üres falnak, ha nem is lesz oly pontos mint egy svájci Doxa.


1 2 3 ...

:: Sakkszobor egy bp-i sakkmúzeumnak

Rengeteg autóalkatrészem gyûlt össze az idõk folyamán még autószerelõ koromból. Egy éjszaka jött az ötlet és elkészült az egyik bábú, a többi kb 2000 alkatrész pár hónap alatt összeállt. Hát ez lett belõle...Ha valami hasonló "őrült" ötletetek van szívesen segítek az elkészítésében.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

Lakatos-esztergályos munkák, Művészi témák