:: 2014-es profil ívelő

Ebben a kategóriában már készítettem egy előző típust, ez egy kicsit erősebb, jobb, felhasználóbarát verzió. A tengelyek 35 illetve 42 mm átmérőjűek, CrV3 görgők.


1 2 3 ...

:: Mobil csősatu, mágneses szögmérő

Van olyan eset amikor a csõ két végén levõ horony vagy átfedés más-más szögben kell legyen. Ilyenkor jól jönnek ezek a segédeszközök. Hogyan is kell ezt elképzelni: Rögzítjük a csövet a csõmaró saját satujába, elhelyezünk egy kis segédsatut a csõ középrészén, úgy hogy a ráhelyezett mágneses szögmérõ 0 fokot mutasson. Miután készen vagyunk az elsõ hornyolással, megfordítjuk a csövet, segédsatut rajtahagyva. Addig forgatjuk a csövet axiálisan míg a szögmérõnk a megfelelõ eltolási szöget mutatja, majd rögzítjük és elvégezzük a másik oldal hornyolását is. Remélem a képeken ez érthetõbb mint az én szóbeli magyarázatom.


1 2 3 ...
  Csőhornyoló video 2.rész  

:: Leos Bob Votruba műhelyében

Egyike a legjobb cseh származású motorépítõknek. Eleve sok szerszámmal rendelkezett, de az általam készítetteket sem vetette meg.

Weboldala:

http://www.bybob.cz/


1 2 3 ...

:: 12 mm átmérőjű köracél hajlítás

Készítettem egy kicsit univerzálisabb kéziszerszámot hajlításra. Amint a képeken látható, az alaplap fel van szerelve oldalszorítókkal és különbözõ átmérõjû tüskéknek kitalált furatokkal. A hajlítókaron elhelyezett gördülõ csapágy helyzete V alakban változtatható a hajlítási sugárhoz és a rúd vagy köracél vastagságához mérten. Az oldalszorítóknak komoly szerepük van, ugyanis nélkülük, kis sugár hajlítása esetén, a hajlítás folyamatában a köracél szerkezeti felépítése miatt húzódik, és a görbület nem veszi fel a tüske ívelt formáját. Egy jópofa dolog még, ha egy más formát kell kialakítanunk, netalán balkezesek vagyunk, használhatjuk az alaplap másik oldalát is. Utoljára, de nem utolsó sorban megemlíteném, hogy ha egy nagyobb, komplexebb formára van szükség, elhelyezhetünk tüskéket és oldalszorítókat a tervezett pontokba, így felgyorsíthatunk például egy sorozatgyártást, ezt egy háromszöggel illusztráltam.


1 2 3 ...

:: Cső és zártszelvény ívelő görgők

Kis ízelítõ az ívelõn használt görgõkrõl. Érdemes végigpásztázni a képeket, sokszor így adódnak a legjobb ötletek. Fémgörgõhármas 24e ft, mûanyag görgõhármas 15e ft. Bármféle kérdés merülne fel, hívjatok nyugodtan, Hevesi Gábor / 06-20-2164734


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás