:: Szárnyas sárkány

Nem, nem egy feleségnek készült, hanem egy cég fennállásának 30 éves jubileumára. A szobor 26 cm magas,meglelhetõk benne régi autóalkatrészek, csavarok, rugók, fogaskerekek, csapágygolyók, stb. Jobb mellsõ lábával egy repülõgépet ereget, célozva ezzel arra, hogy a cég repülõgépalkatrészeket is gyárt, maga a sárkány pedig a múltat idézi, amikor a vállalat elindult. Végleges színét egy hõkezeléses patinával nyerte el, ez egy megszokott folyamat, mellyel nemcsak a sötét tónust kapjuk, de védelmet is a rozsda ellen. Egy ilyen kis "térplasztika" kb. 3-4 napot vesz igénybe, és durván 35e. Ft-ba kerül. Rajtatok a sor, ha szeretnétek valakit megajándékozni.


1 2 3 ...

:: Leos Bob Votruba műhelyében

Egyike a legjobb cseh származású motorépítõknek. Eleve sok szerszámmal rendelkezett, de az általam készítetteket sem vetette meg.

Weboldala:

http://www.bybob.cz/


1 2 3 ...

:: Kör és négyzetacél hajlító 12 mm-ig

Köracél hajlító 12 mm átmérõig, 3 görgõvel (50,70,90 mm átméro), hosszabbítható erõkarral.


1 2 3 ...

:: Görgőző 4,6,8,10mm-es köracélhoz

Ez az apró kis szerszám gyönyörû íveket készít 4-es, 6-os, 8-as, 10-es köracélból, de természetesen aki úgy érzi akár "vaskarikát" is létrehozhat. A görgõk C45-bõl lettek esztergálva, majd becsapágyazva. Fontos volt még számomra, hogy az egész szerkezet ne egy keretes részben foglaljon helyet, mert ha karikát készítek, az nem lesz kivehetõ. Magát a szerszámot könnyen befoghatjuk egy satuba, majd egy-egy szorítás után a tekergethetõ karral ide-oda görgõzzük a kiszemelt anyagot. Használhatjuk díszítõ elemek készítésére, ív alakú merevítések, erõs-strapabíró karikák létrehozására stb.


1 2 3 ...

:: Csőhajlító görgőpár

A forgalomban kapható csõhajlító préshez kapunk általában egy széles bemetszésû görgõpárt, amivel mindent csak nem szép ívû görbületet adhatunk a kiszemelt csõdarabnak. Legyártjuk nektek becsapágyazva a megfelelõ csõátmérõhöz a tuti görgõpárost amivel nem lehet bakot lõni. A görgõpár 80mm átmérõ, 80mm széles, 20mm átmérõjû tengelyhez készült csapágyakkal.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás