:: Kampó készítő szerszám

A feladat az volt, hogy 8mm átmérõjû köracélból kampókat lehessen készíteni, ráadásul két hosszban. Több próbálkozás után sikerült megvalósítani a vájat sarkánál elhelyezett leszorítási pontot, a hajlítást pedig egy tõben(közel a hajlítási ponthoz) elhelyezett csapágy végzi egy erõkar segítségével. Második lépésnek maradt a kampószár megtörése, hogy a már felakasztott kampó függõlegesen álljon a függesztési ponthoz képest. A kétféle hossz megtörését két darab zsákfúratos erõkar biztosítja. Számomra egy gondolkodtató, kedves, és látványos feladatnak bizonyult.


1 2 3 ...

:: Peremezőgép

Létrejött a customipar peremezõgépe is állványos verzióban. Ez így erõsebb, merevebb, és a görgõket sem kell dobozban tárolni :)


1 2 3 ...

:: Új típusú alsó görgők angolkerékhez

Nem akarok róluk sokat mesélni, inkább csak röviden: 70mm átm, CrV3-ból, ami egy igazi bestia anyag. Lényeg: jól hozzáférhetõvé válik a lemez széle is a megmunkáláshoz, pláne ha már rendelkezik egy peremezéssel, letöréssel stb.

Ár: 27e Ft/ db


1 2 3 ...

:: Sexehex puzzle fából

Nos ez a puzzle azért nagyon jó, mert sokáig tart a kirakása, legalábbis az olasz matematikus kitalálója szerint. Elvileg egy megoldás létezik, de kell hozzá 3 emberöltõ, vagy egy bázi nagy szerencse. A keret, és maga a doboz rétegelt nyírből készült, a puzzle darabkák háromrétegű bükkből, majd kapott egy-két lakkréteget. Ezt a művet ajándéknak szántam egy kedves külföldinek, aki közell állt hozzánk.


1 2 3 ...

:: Apró módosítás a 2013-as angolkereken

Nagyon kedves barátom figyelmeztetett, hogy néha útban van a keret alsó részére hegesztett görgõtartó és maguk a görgõk. Nos, hiba kijavítva, 2016-tól az angolkerék görgõi már a keret hátsó részén oldalt lesznek elhelyezve egy új akár lecsavarozható tartóban.

Képeken jól látható a módosítás, ár: 435e Ft.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás