:: Sodronyprés

Elõre legyártott rozsdamentes menetelt hûvelyt kellett ugyancsak rozsdamentes sodronyra rápréselni pneumatika nélkül. Mivel a különbözõ helyszíneken derül ki milyen hosszú sodronyra kell rápréselni a hüvelyt, ezért könnyen szállíthatóra kellett készítenem az eszközt. Két magasságban, 120 fokban, összesen hat helyen lehet rápréselni a hüvelyt a sodronyra, kipróbáltam: a 10 tonnás présem kiakadt... Durván 60 e Ft volt az ára.


1 2 3 ...

:: Kampó készítő szerszám

A feladat az volt, hogy 8mm átmérõjû köracélból kampókat lehessen készíteni, ráadásul két hosszban. Több próbálkozás után sikerült megvalósítani a vájat sarkánál elhelyezett leszorítási pontot, a hajlítást pedig egy tõben(közel a hajlítási ponthoz) elhelyezett csapágy végzi egy erõkar segítségével. Második lépésnek maradt a kampószár megtörése, hogy a már felakasztott kampó függõlegesen álljon a függesztési ponthoz képest. A kétféle hossz megtörését két darab zsákfúratos erõkar biztosítja. Számomra egy gondolkodtató, kedves, és látványos feladatnak bizonyult.


1 2 3 ...

:: Asztalra szerelhető nyújtó-zömítő

Asztalra szerelhetõ nyújtó-zömítõnk mélyebb udvarral készül, hogy egy kicsit beljebb is dolgozhassunk a lemez szélénél. Kipróbálható,itthoni gyártmány garival. A nyújtó-zömítõ pofák eredeti amerikai gyártmány (nem china made)!


1 2 3 ...

:: 4. generációs angolkerekünk

Asztalra szerelhetõ 2x12mm plazmavágott kerettel ellátott angolkerék eladó,megrendelhetõ. 7 db CrMo csapágyazott alsó görgõ, finombeállítású axiális csapágyakkal ellátott vezérlés. Az elõzõ típusok zártszelvény kerettel készültek, a 2013-as plazmavágott már sokkal masszívabb, nyugodt szívvel állíthatom, hogy csúcsmodell az elõdeihez képest. Saját készítésû termék, garanciát vállalunk, a referenciák rovatban tovább érdeklõdhettek kinek, hogy vált be. Amúgy az angolkereket bármely lakatos mûhelynek ajánlom, nemcsak a jármû építõknek.   Ár: 380.000 Ft.


1 2 3 ...

:: Soós Károly műhelyében

Ezek a srácok megérdemlik a figyelmet, 501-es idős BMW atomjaira szedve, váz és karosszéria elemek újragyártva és összeállitva.  Érdemes végignézni a képsort.

3-4 ember dolgozik a műhelyben, és aranykezük van !!!

Mégtöbb ref. munka itt:

www.oldtimer-hotrod.com


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás