:: Vegyes hajlítók apróságokhoz

Használhatók kis átmérőjű köracélokhoz, apró laposvasakhoz, különböző íveket, s alakokat hozhatunk létre.


1 2 3 ...

:: Kör alakú lemezprés

Régi Skodához készült pár óra esztergálással és egy kis hegesztéssel. Az eredmény a képeken jól látható 0,8-as és 1-es lemezen.


1 2 3 ...

:: Adapter angolkerékhez

Két olyan kengyelrõl és a hozzájuk tartozó csapágyazott tengelyrõl van szó melyekkel a peremezõgép által használt görgõket az angolkerékben is használhatjuk.Miért jó ez?, azért mert egy már elõzõleg megmunkált íves,domború felület nem fog beférni a peremezõgép 20-25 mm-es rése közé, ellenben az angolkerékkel, ahol sokkal nagyobbak a helyközök, nembeszélve a 90 fokos elfordíthatóságról. Hozzátenném, ne várjunk el tõle akkora energiát mint a peremezõgéptõl, mivel itt nincs fogaskerekes kötésünk emiatt az alsó görgõnél kis megcsúszás várható, de kicsivel több munkával a kitalált merevítõborda, vagy díszlángnyelv felvihetõ a konkáv lemezre(0,8-1mm vastag max)is.


1 2 3 ...

:: Kör és négyzetacél hajlító 12 mm-ig

Köracél hajlító 12 mm átmérõig, 3 görgõvel (50,70,90 mm átméro), hosszabbítható erõkarral.


1 2 3 ...

:: Sodronyprés

Elõre legyártott rozsdamentes menetelt hûvelyt kellett ugyancsak rozsdamentes sodronyra rápréselni pneumatika nélkül. Mivel a különbözõ helyszíneken derül ki milyen hosszú sodronyra kell rápréselni a hüvelyt, ezért könnyen szállíthatóra kellett készítenem az eszközt. Két magasságban, 120 fokban, összesen hat helyen lehet rápréselni a hüvelyt a sodronyra, kipróbáltam: a 10 tonnás présem kiakadt... Durván 60 e Ft volt az ára.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás