:: Angolkerék görgőkészlet

Nos, azoknak akik nagy indíttatást éreznek, hogy elkészítsék saját elgongolású, erõsségû angolkereküket, és csak azok a fránya tojás görgõk hiányoznak hozzá, nekik ajánlom ezt a lehetõséget. Méretek: Nagy görgõ ( CrMo) átmérõ 130 mm, 54 mm széles. Kisgörgõk ( 7 db, CrMo) 60 mm átmérõ, 54 mm széles, ívsugarak rendre: 36,41,49,64,93,183. ( 7. egyenes) Azért választottam ezeket az íveket, mert így megvan a lépcsõzetesség, ellenben az amerikai coll méretekkel.

Alsó 7db görgő 140000 ft. Felső görgő 25000 ft.


1 2 3 ...

:: Fék és benzincső bilincs prés

Veterán autóhoz készült, az akkori műanyagmentes technikát másolva. A képeken jól látható, hogy a már leperemezett lemezszalag darabkákat egy satu segítségével már készre is préselhetjük.


1 2 3 ...

:: Radical Garage

Lemezmunkák egy gyönyörû chopper készítése közben. Görbe Sanyi is használ angolkereket, zömítõt, egyengetõt no meg van két ügyes keze.

Nézz körül nála:

http://www.radical-garage.com/


1 2 3 ...

:: Szárnyas sárkány

Nem, nem egy feleségnek készült, hanem egy cég fennállásának 30 éves jubileumára. A szobor 26 cm magas,meglelhetõk benne régi autóalkatrészek, csavarok, rugók, fogaskerekek, csapágygolyók, stb. Jobb mellsõ lábával egy repülõgépet ereget, célozva ezzel arra, hogy a cég repülõgépalkatrészeket is gyárt, maga a sárkány pedig a múltat idézi, amikor a vállalat elindult. Végleges színét egy hõkezeléses patinával nyerte el, ez egy megszokott folyamat, mellyel nemcsak a sötét tónust kapjuk, de védelmet is a rozsda ellen. Egy ilyen kis "térplasztika" kb. 3-4 napot vesz igénybe, és durván 35e. Ft-ba kerül. Rajtatok a sor, ha szeretnétek valakit megajándékozni.


1 2 3 ...

:: 12mm átmérőjű alumínium hajlító

Dísztárgyak gyártására szolgál, a görgõk ki lettek esztergálva, ezáltal a hajlított felületek szépek maradtak. A hajlítás minimum rádiusza 15mm-re lett megállapítva, így a megmunkált felületeken már nem láthatóak az apró tágulási repedések.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás