:: Köracél hajlító 8 - 10 mm átmérőre

A megbízás egy olyan 8-as és 10 mm átmérõjû köracél hajlító szerszámra szólt, melyet satuban, vagy annak hiányában (terepen) is könnyen használhatnak. A görgõpárok 50 mm átmérõjûek, teljes magasságukban becsapágyazva, a karok 650 mm hosszúak és le-fel szerelhetõk tetszés szerint, vagy szállítás szempontjából. Ha túlhajlítottuk volna a munkadarabot, egy egyszerû átfordítással visszahajlíthatjuk a kívánt mértékre. A dolog sikerült, rozsdamentest is vajpuhán hajlít. A képeken látható, hogy 3 dimenzióban is tekereghet a munkadarab.


1 2 3 ...

:: Motoros kalapáló gép

Megszületett motor meghajtású excenteres kalapáló gépünk. Ez egy igazi erõgép: 900 ford motor,220 V-ról üzemel, japán fordulatszámszabályzóval ellátva. Gép mérete: 2m magas, 1,6m mély, munkadarab benyúlása 80cm. Az üllõk természetesen itt is Cr-Mo, de a domborításhoz kemény mûanyag, vagy gumi fejeket is használhatunk. A további részleteknél egy kicsit mélyebben taglalom ennek a "masinának" a lehetőségeit. Ár: 590e Ft.


1 2 3 ...

:: Apró módosítás a 2013-as angolkereken

Nagyon kedves barátom figyelmeztetett, hogy néha útban van a keret alsó részére hegesztett görgõtartó és maguk a görgõk. Nos, hiba kijavítva, 2016-tól az angolkerék görgõi már a keret hátsó részén oldalt lesznek elhelyezve egy új akár lecsavarozható tartóban.

Képeken jól látható a módosítás, ár: 380e Ft.


1 2 3 ...

:: Kétgörgős köracél és négyzetacél hajlító

Szeretném bemutatni új fejlesztésû hajlító kéziszerszámunkat, mellyel 12mm átm. köracélt és 12x12mm négyzetacélt hidegen hajlíthatunk különbözõ sugarakban 180 fokig. Többféle hajlító berendezés található, vásárolható a neten vagy egyes szakboltokban, mégis miben különbözik ez a többitõl? A válasz egy kulcsszóban rejlik: holtjátékok kiküszöbölése !

Mégpedig: állítható kicsi satu (az anyag nem csúszik ), állítható tengely a különbözõ átm. korongokhoz képest, állítható utánfutó görgõk. Miért éppen két görgõ?, a válasz egyszerû: a második görgõ kitámasztó jelleget képez. Ez a bevezetõ szöveg lehet kicsit értelmetlen így elsõre de a képkockák elárulnak majd mindent.

Ár : 140e Ft.


1 2 3 ...

:: Gesztenyesütő 200 l-es hordóból 1. galéria

A feladat adva volt, 2 db gesztenyesütõt készíteni 200 l-es olajoshordókból egy belvárosi étterem számára, emiatt eleve nemcsak mûködõképesnek, de egy minõségi külalakkal is rendelkeznie kellett. A hordók három emeletre lettek osztva, alulról felfelé: hamutér, tûztér, gesztenyerész. 15x15 mm-es zártszelvénybõl karikákat készítettem, ezekre lett ráhegesztve a 2 mm-es lemezbõl kivágott körök, melyek elõzõleg különbözõ feladatot ellátó formát kaptak. Ezek a zártszelvénykarikák lettek rögzítve a hordó oldalához M6-os csavarokkal. A legalsó részen 40 mm átmérõjû furatok könnyítik a levegõ áramlását, kicsit emelve az össz-designt. A gesztenyesütõ tál pereme 10mm-es köracélból hengerelve, oldala 2mm-es lemez, rácsozat 2mm-es perforált lemez. Fedõ: 6mm-es köracél perem, melyre 1mm-es lemezbõl egy domború kupolát görgettem angolkerék segítségével. A hordó felsõ részére kémény és kéménytartó, míg az alsó részre két kerék került, a könnyû mozgatás érdekében. A matt fekete és az ezüst kombinációja dominál a létrehozott sütõberendezésen. Két képsort is feltöltöttem, mert úgy érzem érdemes megnézni a munkafázisok minden részletét. Remélem elnyerte tetszéseteket, hívjatok...


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás