:: Új típusú alsó görgők angolkerékhez

Nem akarok róluk sokat mesélni, inkább csak röviden: 70mm átm, CrV3-ból, ami egy igazi bestia anyag. Lényeg: jól hozzáférhetõvé válik a lemez széle is a megmunkáláshoz, pláne ha már rendelkezik egy peremezéssel, letöréssel stb.

Ár: 27e Ft/ db


1 2 3 ...

:: 12 mm átmérőjű köracél hajlítás

Készítettem egy kicsit univerzálisabb kéziszerszámot hajlításra. Amint a képeken látható, az alaplap fel van szerelve oldalszorítókkal és különbözõ átmérõjû tüskéknek kitalált furatokkal. A hajlítókaron elhelyezett gördülõ csapágy helyzete V alakban változtatható a hajlítási sugárhoz és a rúd vagy köracél vastagságához mérten. Az oldalszorítóknak komoly szerepük van, ugyanis nélkülük, kis sugár hajlítása esetén, a hajlítás folyamatában a köracél szerkezeti felépítése miatt húzódik, és a görbület nem veszi fel a tüske ívelt formáját. Egy jópofa dolog még, ha egy más formát kell kialakítanunk, netalán balkezesek vagyunk, használhatjuk az alaplap másik oldalát is. Utoljára, de nem utolsó sorban megemlíteném, hogy ha egy nagyobb, komplexebb formára van szükség, elhelyezhetünk tüskéket és oldalszorítókat a tervezett pontokba, így felgyorsíthatunk például egy sorozatgyártást, ezt egy háromszöggel illusztráltam.


1 2 3 ...

:: Benzintank chopperhez

1mm vaslemezbõl készítettem, méretezés és vágás után jöhetett a kalapálógép, angolkerék, a széleken egy kis zömítés, majd AWI-val hegesztettem véglegesre. Készen kb 60 e Ft. Vállalom bármilyen tank létrehozását, esetleg egy kész tank átszabását.


1 2 3 ...

:: Szerszámtartó falak

20x20 mm zártszelvényekre hegesztett 10x10 perforált lemez. A perforált lemezek nagysága általában 1000x2000 mm, vagy 1250x2500 mm. Ezt azért írom le, ha valami ilyesmit szeretnétek, tudjatok kalkulálni. És még valami ami nagyon fontos: egyedi méretet készítünk, és mégis fele annyiba kerül mint az előre gyártott ún. europanelek.


1 2 3 ...

:: Szárnyas sárkány

Nem, nem egy feleségnek készült, hanem egy cég fennállásának 30 éves jubileumára. A szobor 26 cm magas,meglelhetõk benne régi autóalkatrészek, csavarok, rugók, fogaskerekek, csapágygolyók, stb. Jobb mellsõ lábával egy repülõgépet ereget, célozva ezzel arra, hogy a cég repülõgépalkatrészeket is gyárt, maga a sárkány pedig a múltat idézi, amikor a vállalat elindult. Végleges színét egy hõkezeléses patinával nyerte el, ez egy megszokott folyamat, mellyel nemcsak a sötét tónust kapjuk, de védelmet is a rozsda ellen. Egy ilyen kis "térplasztika" kb. 3-4 napot vesz igénybe, és durván 35e. Ft-ba kerül. Rajtatok a sor, ha szeretnétek valakit megajándékozni.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás