:: 12 mm átmérőjű köracél hajlítás

Készítettem egy kicsit univerzálisabb kéziszerszámot hajlításra. Amint a képeken látható, az alaplap fel van szerelve oldalszorítókkal és különbözõ átmérõjû tüskéknek kitalált furatokkal. A hajlítókaron elhelyezett gördülõ csapágy helyzete V alakban változtatható a hajlítási sugárhoz és a rúd vagy köracél vastagságához mérten. Az oldalszorítóknak komoly szerepük van, ugyanis nélkülük, kis sugár hajlítása esetén, a hajlítás folyamatában a köracél szerkezeti felépítése miatt húzódik, és a görbület nem veszi fel a tüske ívelt formáját. Egy jópofa dolog még, ha egy más formát kell kialakítanunk, netalán balkezesek vagyunk, használhatjuk az alaplap másik oldalát is. Utoljára, de nem utolsó sorban megemlíteném, hogy ha egy nagyobb, komplexebb formára van szükség, elhelyezhetünk tüskéket és oldalszorítókat a tervezett pontokba, így felgyorsíthatunk például egy sorozatgyártást, ezt egy háromszöggel illusztráltam.


1 2 3 ...

:: Cső és zártszelvény ívelő 25mm-ig

Leírás: oldalfalak 10mm lézervágott szénacél, tengelyek 20mm C45, széles csapágyak, két alsó tengely láncos duplafogaskerék összeköttetés, támcsapágyas felsõ leszorító, ívelési lehetõség kívül-belül, belül zártszelvény,csõanyag 20-25mm-ig, kívül rézcsövek, laposanyagok.A külsõ görgõkkel akár rézcsõspirálok is létrehozhatók pálinkafõzõ berendezésekhez vagy különbözõ hõcserélõ rendszerekhez. A tengelyek és görgõk csatlakozását 6-os ékhornyok és ékek biztosítják. Az alapgép ára 175e Ft, a görgõhármasok 24e Ft árral fognak rendelkezni, a megrendelõ kívánságától függõen. Magyarán, a megmunkálni kívánt anyag keresztmetszete lesz beleesztergálva, cnc-zve a görgõhármasba. A szerszám 4 helyen leszorítható egy asztalszélre, esetleg két gyorsszorító is használható. Az alapgéphez 3 db sima poliamyd görgőt adunk. Érdeklõdni, telefonon:

Hevesi Gábor
06-20-2164734


1 2 3 ...

:: Pedálos nyújtó-zömítő

Gondolom rájöttetek ez miért jobb az asztali megoldásnál, mindkét kezetek szabadon marad, így könnyebb kis mozdulatokkal igazgatni a munkadarabot. A bővebb leírásban sok fontos dolgot árulok el, ne hagyjátok ki.


1 2 3 ...

:: Keskeny alsó görgő

Sarkosabb, kisebb ívû felületek megmunkálásához, ahol a hozzáférés a normál méretû görgõvel problematikus. Ennek a görgõnek a szélessége 24 mm, az 54mm-es normál görgõhöz képest. Kengyelét felhasználhatjuk középen, vagy a széleken ( jobb és bal oldalt egyaránt)ezáltal biztosítva a legjobb hozzáférést a munkadarabhoz. Ezzel a görgõvel erõs mértékû nyújtást is eszközölhetünk kis érintõ felülete miatt.Anyaga természetesen ennek is CrMo.


1 2 3 ...

:: Kis profil ívelő szerszám 15-20 mm-ig

Ez egy keretbe épített háromgörgõs eszköz, íveket, és közelítõleg karikát is létrehozhatunk. A görgõk C45-bõl edzve és csapágyazva. A következõ anyagokat lehet megmunkálni: laposvas 20x3,20x4,20x5mm; köracél 12mm-ig; zártszelvény 15x15mm. Az oldalt elhelyezett úgynevezett vezetõ görgõk cserélhetõk különbözõ átmérõre, a hajlítandó anyag szélességétõl függõen.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás