:: Homokpárna vagy bőrpárna

Marhabõrbõl készült, szívós homokpárna, 30 cm átmérõ, kb 4-5 cm magas töltve. Megtölthetjük száraz homokkal, száraz kétszer rostált homokkal(durva szemcse)ami könnyebb munkát biztosít, de a legjobb töltõanyag a sörét(elõnyben a vadászismeretség) Ár: 12500 ft / db


1 2 3 ...

:: Sakkszobor egy bp-i sakkmúzeumnak

Rengeteg autóalkatrészem gyûlt össze az idõk folyamán még autószerelõ koromból. Egy éjszaka jött az ötlet és elkészült az egyik bábú, a többi kb 2000 alkatrész pár hónap alatt összeállt. Hát ez lett belõle...Ha valami hasonló "őrült" ötletetek van szívesen segítek az elkészítésében.


1 2 3 ...

:: Fék és benzincső bilincs prés

Veterán autóhoz készült, az akkori műanyagmentes technikát másolva. A képeken jól látható, hogy a már leperemezett lemezszalag darabkákat egy satu segítségével már készre is préselhetjük.


1 2 3 ...

:: Kör és négyzetacél hajlító 12 mm-ig

Köracél hajlító 12 mm átmérõig, 3 görgõvel (50,70,90 mm átméro), hosszabbítható erõkarral.


1 2 3 ...

:: Görgőző 4,6,8,10mm-es köracélhoz

Ez az apró kis szerszám gyönyörû íveket készít 4-es, 6-os, 8-as, 10-es köracélból, de természetesen aki úgy érzi akár "vaskarikát" is létrehozhat. A görgõk C45-bõl lettek esztergálva, majd becsapágyazva. Fontos volt még számomra, hogy az egész szerkezet ne egy keretes részben foglaljon helyet, mert ha karikát készítek, az nem lesz kivehetõ. Magát a szerszámot könnyen befoghatjuk egy satuba, majd egy-egy szorítás után a tekergethetõ karral ide-oda görgõzzük a kiszemelt anyagot. Használhatjuk díszítõ elemek készítésére, ív alakú merevítések, erõs-strapabíró karikák létrehozására stb.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás