:: Egyedi háromkerekű fekvőbringa

Elkelt !


1 2 3 ...

:: Adapter angolkerékhez

Két olyan kengyelrõl és a hozzájuk tartozó csapágyazott tengelyrõl van szó melyekkel a peremezõgép által használt görgõket az angolkerékben is használhatjuk.Miért jó ez?, azért mert egy már elõzõleg megmunkált íves,domború felület nem fog beférni a peremezõgép 20-25 mm-es rése közé, ellenben az angolkerékkel, ahol sokkal nagyobbak a helyközök, nembeszélve a 90 fokos elfordíthatóságról. Hozzátenném, ne várjunk el tõle akkora energiát mint a peremezõgéptõl, mivel itt nincs fogaskerekes kötésünk emiatt az alsó görgõnél kis megcsúszás várható, de kicsivel több munkával a kitalált merevítõborda, vagy díszlángnyelv felvihetõ a konkáv lemezre(0,8-1mm vastag max)is.


1 2 3 ...

:: 2014-es profil ívelő

Ebben a kategóriában már készítettem egy előző típust, ez egy kicsit erősebb, jobb, felhasználóbarát verzió. A tengelyek 35 illetve 42 mm átmérőjűek, CrV3 görgők.


1 2 3 ...

:: 12 mm átmérőjű köracél hajlítás

Készítettem egy kicsit univerzálisabb kéziszerszámot hajlításra. Amint a képeken látható, az alaplap fel van szerelve oldalszorítókkal és különbözõ átmérõjû tüskéknek kitalált furatokkal. A hajlítókaron elhelyezett gördülõ csapágy helyzete V alakban változtatható a hajlítási sugárhoz és a rúd vagy köracél vastagságához mérten. Az oldalszorítóknak komoly szerepük van, ugyanis nélkülük, kis sugár hajlítása esetén, a hajlítás folyamatában a köracél szerkezeti felépítése miatt húzódik, és a görbület nem veszi fel a tüske ívelt formáját. Egy jópofa dolog még, ha egy más formát kell kialakítanunk, netalán balkezesek vagyunk, használhatjuk az alaplap másik oldalát is. Utoljára, de nem utolsó sorban megemlíteném, hogy ha egy nagyobb, komplexebb formára van szükség, elhelyezhetünk tüskéket és oldalszorítókat a tervezett pontokba, így felgyorsíthatunk például egy sorozatgyártást, ezt egy háromszöggel illusztráltam.


1 2 3 ...

:: Motoros kalapáló gép

Megszületett motor meghajtású excenteres kalapáló gépünk. Ez egy igazi erõgép: 900 ford motor,220 V-ról üzemel, japán fordulatszámszabályzóval ellátva. Gép mérete: 2m magas, 1,6m mély, munkadarab benyúlása 80cm. Az üllõk természetesen itt is Cr-Mo, de a domborításhoz kemény mûanyag, vagy gumi fejeket is használhatunk. A további részleteknél egy kicsit mélyebben taglalom ennek a "masinának" a lehetőségeit. Ár: 590e Ft.


1 2 3 ...


 

                                 2009 Hevesi Gábor

angolkerék,"nyújtó zömítő", kalapálógép, peremezőgép, lemezmegmunkáló szerszámok, egyedi lakatosmunka,egyedi szerszámok, fémművészet, egyedi fémmunka,fém ajándéktárgyak, hajlítás, köracél hajlítás, profil hajlítás,profil ívelés,csőhornyolás, csőmarás, csőáthatás,cső és zártszelvény áthatás